کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

ترکی فیصل: آمریکا و عربستان به یکدیگر نیاز دارند

رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی در مصاحبه‌ای به روابط عربستان و آمریکا پرداخت و گفت که آمریکا و عربستان در بسیاری از زمینه‌ها به یکدیگر نیاز دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 14
کد خبر: ۱۶۳۷۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  در دو روز گذشته، فعالان سعودی در شبکه‌های اجتماعی، اظهارات «ترکی الفیصل» رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی را در خصوص روابط عربستان و ایالات متحده آمریکا منتشر کردند.

 

اظهارات ترکی الفیصل در مصاحبه با «پادکست 966» در دوم ماه جاری صورت گرفته است که در آن وی گفت: عربستان و آمریکا با یکدیگر چه در زمینه «مبارزه با تروریسم» یا در زمینه اقتصادی منافع مشترک دارند.

 

وی در ادامه تاکید کرد که آمریکا توان خروج از خاورمیانه را ندارد، منافع زیادی نه تنها منافع اقتصادی و تجاری، بلکه منافع سیاسی وجود دارد. همه این مسائل عربستان و آمریکا را به هم نزدیکتر می‌کند و من فکر می‌کنم همه می‌دانند که عربستان و آمریکا به یکدیگر نیاز دارند؛ بدین ترییب باید با یکدیگر در یک راستا همکاری کنیم .

 

تصمیم گروه اوپک‌پلاس برای کاهش تولید 2درصدی تولید نفت به تنش در روابط ریاض و واشنگتن به‌عنوان متحدان نزدیک منجر شد و دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که گزینه‌های خود درباره عربستان را بررسی می‌کند.

 

اعضای گروه «اوپک‌‌پلاس» 5 اکتبر بر سر کاهش 2درصدی تولید نفت توافق کردند. مطابق آن توافق مقرر شد روزانه 2 میلیون بشکه نفت کمتر روانه بازار مشود، سیاستی که در وهله نخست قیمت نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد و به‌زعم آمریکا در این اوضاع بحرانی جهان به‌نفع روسیه در جنگ اوکراین تمام خواهد شد.

 

این درحالی است که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین چهارشنبه شب (16 آذر) وارد ریاض شد. او در جریان این سفر ضمن شرکت در دو نشست جداگانه باسران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و نیز با مقامات سعودی از قبیل «ملک سلمان» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولیعهد آن دیدار و در زمینه های مختلف گفت وگو کرد.

 

برخی ناظران این سفر را نه تنها به لحاظ مصالح اقتصادی مهم می‌دانند ؛بلکه آن را پیام واضح ژئوپلیتیک عربستان و چین به آمریکا می‌شمارند، به این معنا که شریک جایگزین دیگری نیز در جهان وجود دارد. در همین ارتباط «آنگلا استانزل» از بنیاد «علم و سیاست» می‌گوید، چند سالی است که چین و عربستان به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند. چین با این رویکرد، این پیام را می‌رساند که با ائتلاف با عربستان سعودی به‌نحوی وارد حوزه نفوذ آمریکا شده است./ تسنیم

ارسال نظر